INTIALAINEN PÄÄHIERONTA/OPETUS

KUUMAKIVIHIERONTA

REIKIHOITOINTIALAINEN PÄÄHIERONTA/OPETUS

 

Intialainen päähieronta on äärimmäisen rentouttava ja miellyttävä hoito, joka sopii kaikenikäisille. Hoito vaikuttaa sekä fyysisellä, emotionaalisella, että mentaalisella tasolla. Olo on jo puolen tunnin hoidon jälkeen seesteinen ja ajatukset ovat kirkkaat ja rauhalliset. Hoidon vaikutus tuntuu vireystason paranemisena ja vaikutus jatkuu vielä seuraavien päivien ajan.


Intiassa päähierontaa, alkujaan ayurvedista hoitomenetelmää, on käytetty jo vuosituhansia sitten. Sitä on käytetty perinteisesti perheenjäsenten hieronnassa ja erityisesti naiset hoitavat sillä päätään ja hiuksiaan käyttäen erilaisia öljyjä. Myös partureiden palveluihin kuuluu päähieronta.


Intialainen fysioterapeutti, refleksologi, osteopaatti ja hieroja Narendra Mehta, toi modernin intialaisen päähieronnan Englantiin (1981) ja kehitti hoitomuotoa edelleen lisäten siihen hartiaseudun, olkavarsien, sekä kasvojen hieronnan.


Selkä, hartiat, yläraajat, niska ja pää ovat tärkeitä energiakeskuksia. Esim. stressi, ja jännitys aiheuttavat sekä niskan jäykkyyttä, kipuja selässä, hartioilla ja olkavarsissa, että päänsärkyjä ja silmäoireita. Narendra Mehta käytti intialaisen perimätiedon ohella hyväkseen tietämystään meridiaaneista, akupisteistä, heijasteista, sekä chakroista kehittäessään hoitotekniikkaa. Nykyään hänellä on Lontoossa kurssikeskus, The London Centre of Indian Champissage, jossa hän kouluttaa terapeutteja ympäri maailmaa. 

 

Intialainen päähieronta on kosketusterapiaa. Pelkästään jo istuminen hiljaa ja hierojan käsien tunteminen pään päällä auttaa monia vapautumaan stressistä ja kokemaan hyvänolon tunnetta. Hoito muodostuu sarjasta hierontaliikkeitä; taputuksia ja tukistuksia, joilla käsitellään rytmikkäästi, tehokkaasti, mutta hellävaraisesti hartianseutu, olkavarret, niska ja pää sekä kasvot. Tämän lisäksi painellaan ja hierotaan ylävartalon ja pään alueen akupisteitä, sekä kasvojen heijastealueita. Hoito helpottaa lihasjännitystä, lisää verenkiertoa ja elvyttää solujen hapensaantia ja poistaa sekä fyysisiä tukoksia- että tunnetukoksia. Hoidossa pyritään saamaan keho luonnolliseen tasapainoon, sekä potilasta saavuttamaan sekä fyysistä, että psyykkistä hyvinvointia.


Tässä hoidossa voit rentoutua turvallisesti ja tuntea, että sinusta pidetään huolta. Jokainen hoito on erilainen ja ainutkertainen.

Hoito tehdään siten, että istut tuolilla vaatteet päällä (mieluiten puuvillainen t-paita, tai ohut pitkähihainen paita).  Hoitoon tullaan mielellään siten, että hiukset olisivat mahdollisimman puhtaat ilman muotoilutuotteita. Hoito voidaan tehdä myös eteerisillä öljyillä, jolloin hoito tehdään muuten samoin, mutta yläselkä, hartiat ja niska käsitellään öljyillä. Hoitoa voidaan antaa yksittäisiä kertoja, tai sarjana, ihan oman tuntemuksesi mukaan.


Hoidosta saadaan apua mm. - hius- ja päänahan ongelmiin - päänsärkyyn - lihasjännityksiin - verenkiertohäiriöihin - rasittuisiin silmiin - stressiin - unettomuuteen - energiatukoksiin - leukanivelten pinnetiloihin - kasvohermosärkyihin, purentasärkyihin - poskionteloiden tukkoisuuteen


Anna itsellesi hetki aikaa irtautua arjestaja ja tule intialaiseen päähierontaan! 


HUOM! Hoito ei sovi henkilölle, jolla on sairauksia; syöpä, vakavia sydänsairauksia, vakavia mielenterveyshäiriöitä, skitsofreniaa, tai psykoottisia sairauksia. Hoidettava sitoutuu kertomaan hoitajalle psyykkiset, sekä fyysiset sairaudet, jotka voivat estää hoidon, tai vaikuttaa siihen. Mikäli lääkäri on kieltänyt hieronnan, ei myöskään intialainen päähieronta sovi.


Halutessasi voit saada hieronnan myös eteerisillä öljyillä, jolloin öljyillä käsitellään yläselkä, hartiat, kädet ja niska. Käytän Young Livingin terapeuttisen laadun öljyjä. Hoito kestää n. 30 minuuttia


Opetan myös intialaista päähierontaa. Olen opettanut sitä maaliskuusta 2013 asti yksityiskursseilla ympäri Suomea, Espoon työväenopistossa, sekä Kirkkonummen kansalaisopistossa. Tulen mielelläni opettamaan, kun opiskelijoita löytyy 10 – 14 henkilöä pidemmän matkan takaa ja lähempänä kotia myös pienemmille ryhmille. Kysy tarjousta!KUUMAKIVIHIERONTA

 

Mitä kuumakivihieronta on?
Kuumakivihieronta on voimakkaasti stressiä laukaiseva, syvärentouttava, energisoiva, ja puhdistava hoito.
Kuumakivihieronnassa käytetään luonnon hiomia basalttikiviä. Ne ovat tasaisia ja tuntuvat iholla pehmeiltä. Luonnon kivet lämmitetään lämpimässä vedessä ja ne sitovat lämpöä pitkään ja luovuttavat sitä hitaasti ja tasaisesti.


Mitä hoidossa tehdään?
Asiakas riisuuntuu pikkuhoususilleen (esim. lahkeettomat housut, stringit ja tangat ovat oikein hyviä, näin vähennetään vaatteiden öljyyntymistä ja asettuu hoitopöydälle ensin vatsalleen ja hänet peitellään lämpimästi pyyhein ja peittein. Myöhemmin käännytään samoin selälleen ja käsitellään koko keho: jalat, selkä, kädet, vatsa ja kasvot. Kun jalat on ensin käsitelty, ne kiedotaan lämpimiin kaurapusseihin tms. ja hoitoa jatketaan muualta.
Pehmeästi iholla liukuvat öljytyt kivet luovuttavat hoitajan käsien avulla lämpöä syvälle lihaksiin miellyttävästi, ja koko keho syvärentoutuu. Kuumakivihieronnassa käytetään käsiä, lämpimiä basaltti kiviä, 100% luonnollista luomuöljyä, sekä haluttaessa terapeuttisen laadun eteerisiä öljyjä (itse käytän Young Livingin öljyjä)
Hoitohuoneessa voi soida hiljainen musiikki, tai jos asiakas haluaa olla ihan hiljaisuudessa, niin se käy yhtä hyvin 

 

Hoidon vaikutukset, paranemiskriisi
Kuumakivihieronnan vaikutukset:
- Rentouttaa, rauhoittaa, vähentää stressiä
- Lihaksisto rentoutuu, joustavuus lisääntyy, lihaskipu alenee
- Parasympaattisen hermoston toiminta tehostuu
-  Veri- ja imunestekierto vilkastuu, verisuonten laajentuminen käsitellyllä alueella
- Hengitysrytmi hidastuu, verenpaine alenee
- Aineenvaihdunta paranee, ruuansulatus ja suolentoiminta vilkastuu, kuona-aineet poistuvat
- Rauhoittava vaikutus hermostolle
- Lämmön käyttö kasvattaa elimistön puolustusmekanismien toimintaa


Hoidosta voi seurata paranemiskriisi, koska lämpö tuhoaa haitallisia bakteereita ja mikrobeja, myös erityselimistömme puhdistumisesta, jolloin veden juominen on tärkeää seuraavien lähivuorokausien aikana. Oireet ovat yksilöllisiä ja tilapäisiä.

Kenelle kuumakivihieronta sopii?
Kuumakivihieronta on upea elämys, sopii naisille ja miehille


Este hoidolle?
Hoitoon tulon esteet:
- Kuume, tulehdus
- Akuutti vamma, avoimet haavat
- Turvotus, ihottuma
- Syöpä, kasvaimet
- Sydänsairaudet
- Heikentynyt tunto jossakin osaa kehossasi
- Sinulta on terveyden tilan vuoksi kielletty kuuman ja kylmän voimakkaat vaihtelut
- Sinulta on kielletty hieronnat


Jos Sinulla on lääkekuuri, etkä ole varma sopiiko tämä hoito Sinulle, ota yhteys lääkäriisi ja varmista asia!
Jos Sinulla on mielessäsi kysymyksiä, voit myös soittaa minulle, niin kerron mielelläni lisää.


Kuumakivihieronnan historiasta


Kuumakivihieronta on vanha hoitomuoto. Sitä käytettiin jo tuhansia vuosia sitten osana itämaista lääketiedettä mm. Intiassa, Tiibetissä ja Hawaijilla. Kuumakiviä on käytetty mm. puhdistushoidoissa, hermostollisten ongelmien ja kiputilojen hoidoissa. Vaikutus on voimakkaasti stressiä laukaiseva, rauhoittava ja rentouttava.REIKIHOITO

 

Niin kuin lamppu antaa valoa,anna sydämesi säteillä rakkautta - älä kysy, kenen elämää se kirkastaa. (Satu Pusa)
REIKIHOITO REI = henki, mieli, sielu KI= elämän energia, elämän voima


Energiahoidot ovat ikivanhoja hoitomuotoja, joiden avulla kaikessa elävässä virtaava elämänenergia aktivoituu. Hoito auttaa sekä kehoa, että mieltä ihmisen omassa paranemis- ja eheytymisprosessissa, sekä auttaa sinua näkemään elämän kauniina ja arvokkaana.
Reikihoito on tasapainottava ja rentouttava hoitomuoto, jossa Luojamme antama elämän energia virtaa hoitajan käsien kautta hoidettavaan, tukien ja vahvistaen jokaisen omaa kykyä parantaa itsensä. Hoito toimii monella tasolla auttaen löytämään esim. sairauksien ja kipujen syyt. Kun syy on hoidettu, häviää oirekin. Hoitoa voidaan antaa myös aivan pienille lapsille, tai esim. eläimille.
Reikihoito voi auttaa päästämään irti rajoittavista asenteista ja ajatusmalleista ja onkin henkilökohtaisen kasvun korvaamaton työkalu.


TERVEHTYMINEN
Monien sairauksien hoidossa on reikihoidolla saatu hyviä tuloksia. Mm. migreeni, allergiat ja reuma ovat helpottuneet huomattavasti. Hoitoa käytetään myös apuna erilaisten traumojen hoidossa ja stressin purkamisessa. Reiki ei korvaa lääkärin hoitoja, mutta on erinomainen täydentävä hoito.


Energia vaikuttaa hoitavasti niin kehon kuin mielenkin alueella. Se auttaa etsimään elämäänsä voimaa myrskyisinä aikoina ja saattaa johdattaa ihmisen oman sisäisen kasvunsa tielle. Elämäntapa- ja asennemuutokset voivat olla portti uudenlaiseen tasapainoiseen, tietoiseen elämään. Reikihoidon avulla voit löytää kaikenkattavan rakkauden elämääsi, valon, ilon ja aukottoman luottamuksen siihen, että Luojamme pitää meistä huolta kaikissa elämämme tilanteissa, niin kuin on meidän korkeimmaksi parhaaksi.


Energiahoidoissa ei ole mitään mystistä. Koko elämä ja elämän mahtava energia sinänsä on ihmeellistä ja suurta kunnioitusta herättävää, joka on elämää ylläpitävää ja kehittävää universaalia perusenergiaa.


Tekemääni hoitoon pyydän, että saan olla avoin ja puhdas kanava juuri niille energioille ja ajatuksille, joka on hoidettavalle ja minulle juuri sillä hetkellä korkeimmaksi parhaaksi. Voima ja apu siihen hetkeen tulee kauttani, ei minulta.


Reikihoito tehdään hoidettavan ollessa istuen tai makuulla rennoissa vaatteissa. Hoito tehdään rauhallisessa tilassa rentouttavan musiikin soidessa. Hoidon kesto on noin tunti.


Varaa oma aikasi rentouttavaan, miellyttävään hetkeen ja koe itsesi energiseksi ja voimakkaaksi.
Rakkaudellisin, lämpimin ajatuksin Mirja Poikkeus, Reiki Master, Karuna Master, intialaisen päähieronnan ohjaaja